JEUGD-koningIN-2018-400 koning-2018-400 slide-01-400 slide-06-400

De voorbereidingen voor Schuttersfeest 2017 zijn in volle gang. Er zijn dit jaar wat wijzigingen. Voor de donderdagavond komt het programma in de Borg volledig te vervallen!! Het tafelreserveren, contributie betalen en de generale repetitie vindt plaats op vrijdag 1 september 2017. Houd uw mail en brievenbus in de gaten. Het programmablad zal binnenkort bezorgd worden. Woont u niet in Babberich en wilt u het programmablad ontvangen, dit gaat dan via de mail. Heeft u eraan gedacht uw mailadres door te geven aan ons secretariaat? Doe dit alsnog..... Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vendeliers

Vendeliers

View more
Ruiters

Ruiters

View more
Marketentsters

Marketentsters

View more
Hofdames

Hofdames

View more
Piassen en Bielemannen

Piassen en Bielemannen

View more
Keurkorps

Keurkorps

View more
Erewacht

Erewacht

View more
Officieren

Officieren

View more

Wie zijn we?

Het Gilde is het geheel van kader, drumfanfare en harmonie. Het kader bestaat uit verschillende groepen zoals piassen, bielemannen, erewacht, keurkorps, officieren, vendeliers, hofdames en marketentsters. Allen uiteraard gekleed in prachtige kostuums en uniformen. De bekende kattekoppen zijn een wezenlijk onderdeel van het Gilde St Jan. Onder de leiding van de Kapitein dirigeert hij het Gilde naar de plaats van bestemming.

In 2004 bestond de vereniging 130 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd het jubileumboek, samen met de Cultuurhistorische vereniging Zevenaar, met de volgende titel uitgebracht.

“Voor u staat aangetreden”.

Daarin staat veel informatie over ons Gilde St Jan Babberich.
Het boek is nog steeds verkrijgbaar bij onze penningmeester Tjeerd Boekhorst.

Sponsors